TARGONCAVEZETŐ

A targoncavezetők többféle munkafolyamatot végeznek, ezeket a feladatokat (vonalkódolvasó) PDA segítségével végzik.

Betárolás: az áruátvételen előkészített raklapokat kell a háttérraktárba betárolni. Minden rakatnak van azonosító címkéje, ezen található vonalkód és szám (rakatazonosító). A PDA-val ezt a vonalkódot kell beolvasni, ezután a PDA megmutatja, melyik tárhelyre kell betárolni a rakatot.

Számlaszedés és utántöltés: minden szedés rakatazonosító felvételével kezdődik. A PDA megmutatja, melyik tárhelyről kell a terméket leszedni. A targoncavezető tárhelyről leemeli a raklapot, megkeresi rajta a kért terméket, beazonosítja a vonalkód beolvasásával, majd leszedi a kért mennyiséget. Az összeszedett rakatot a PDA által kért lerakóhelyre leteszi, és az itt található tárhelykódra beolvassa.

Tárhely ürítés: tárhelyeken található rakatok egyesítése. Olyan rakatok összetárolása, amelyeken a tárolt termékek mennyisége nem indokolja, hogy egy teljes tárhelyet elfoglaljanak, így felszabadul egy tárhely.

Az elvégzendő feladat típusa mindig az aktuális raktári kapacitástól függ, melynek koordinálásáért a műszakvezető a felelős.