Revizor

A revizor (ellenőr) munkakör a szedés és csomagolás között van. A feladatot PDA segítségével végzik.

A revízió „vak revízió”, ami azt jelenti, hogy a revizor csak a termék cikkszámát kapja meg a PDA segítségével. A revizor feladata, hogy megszámolja az egyes cikkszámokhoz tartozó darabszámot.

A revizor a már elkészített rakatokat ellenőrzi úgy, hogy PDA-n megkapja az ellenőrizendő rakat számát, valamint a lerakóhely színét és számát. Itt beolvassa a rakatszámot, megkapja ez első cikkszámot, beolvassa a cikk vonalkódját, majd megszámolja azt, és ezt az adatot beviszi a PDA segítségével. Ez után kapja a következő cikket. A rakaton minden terméket le kell ellenőrizni. Ha a rakaton található mennyiség nem egyezik a rendszer által kért mennyiséggel, akkor ezt a tételt újra kell számolni. Többletnél a revízió végén a többletterméket visszaviszi a termék tárhelyére, kevesebb esetén a rendszer automatikusan generál egy új szedést. A revíziónál ellenőrzik, hogy a megrendelésben szereplő termékek és azok darabszáma valóban helyesen lettek-e összekészítve.

ÁRUÁTADÓ

A helyszíni árukiadás a revízió utáni feladat. A feladat szintén PDA segítségével történik.

A PDA-n látható a vevő cég neve, a rakatszámok és ezen rakatok helye. PDA segítségével be kell olvasni a rakatszámokat és fel kell venni a termékeket a lerakóhelyről, majd kézikocsin vagy raklapon kitolni az átadóhelyre. Itt az áruátadó elkéri a számlát, szállítólevelet a vevőtől, és a rajta található vonalkódot beolvassa, ezzel igazolódik, hogy az átadás megtörtént. Abban az esetben, ha a vevő kéri, akkor a számla alapján tételesen kell átátadni a megrendelt termékeket, esetenként segíteni a vevőnek a gépkocsiba pakolásba. 

A revizor és az áruátadó munkakör együtt jár, a revizor kolléga végzi az árukiadást is.